Helikopterskidåkning Alpinism & Klättring
Offpist skidåkning Grupp & Konferens Om oss
Toppturer & Ski touring Bildgalleri Kontakt

Alpinism & Bergsbestigning

Vi gillar klättring för att det omfattar så många olika aspekter. Det är mental krävande såväl som fysiskt. Som allt annat kan det bedrivas på många olika nivåer. Kort, svårt och brant eller långa lättare klätterturer. Du kan klättra på klippa, snö och is alla former med sin tjusning. Vi har lång erfarenhet av alla former klättring och vill gärna ta dig med till olika berg med olika upplevelser.

Alpinism & Bergsbestigning

Alpin vanding från Chamonix - Zermatt

Alpin vanding från Chamonix - Zermatt


Följ med på en Alpin vandring mellan Chamonix och Zermatt. 
Men en av våra bergsguider går vi inte bara mellan de två klassiska huvudstäderna på stigar. Vi går även över storslagna glaciärer och passerar flera höga pass. 
Om gruppen vill och vågar gör vi även bestigningar av flera toppar längs vägen. 
Bestig Mont Blanc – Alpernas högsta berg

Bestig Mont Blanc – Alpernas högsta berg

Följ med på en klättervecka med målet att bestiga Mont Blanc. Första delen av veckan lär vi oss använda stegjärn och isyxor och förbereder oss för klättringen till toppen. Om vädret är med oss och du har bra kondition kan vi avsluta veckan med att blicka ut från den högsta toppen i Alperna.


Grundkurs – alpin klättring i Chamonix

Grundkurs – alpin klättring i Chamonix

Att klättra i alpin miljö är en fantastisk kombination av fysisk utmaning och naturupplevelse. Det förutsätter färdighet i navigation, vägval och klätterkunskap. Alpin klättring innebär klättring på klippa, snö och is, ibland alla samtidigt.


Anmarscher och nedstigningar sker ofta på glaciär, det kräver kunskap om glaciärer. Detta är introduktionskursen till klättring i alpin miljö och syftar till att ge dig en grund för olika typer av alpin klättring.


Bestig Matterhorn – skräddarsytt upplägg

Bestig Matterhorn – skräddarsytt upplägg

Matterhorn är ett av världens mest ikoniska berg. Hon står som modell i reklam för allt från choklad till USB-minnen och är känd över hela världen.

Följ med på en vecka med målet att bestiga Matterhorn. Om du har fysiken och förkunskaperna är detta en av de största utmaningarna i Europa.
Firning och Repteknik för skidåkare

Firning och Repteknik för skidåkare

Som offpistskidåkare kommer man ibland till platser som mer närmar sig alpinklättring. I samarbete med butikerna Alpint och Alpingaraget har vi därför tagit fram en kurs som syftar till att ge en introduktion till rephantering, säkring och firning. 
Allt för att du ska bli en mer komplett skidåkare och kunna komma till fina åk på ett säkert sätt. 
Island Peak 6189m och Everest Basecamp

Island Peak 6189m och Everest Basecamp

Välkommen att följa med oss på en riktig expedition till Himalaya. 
En enastående vandring genom världens högsta kultur-och naturlandskap. Upp till Everest basläger vandrar vi längs den ensliga och vackra dalgången via byn Gokyo och Gokyo Peak 5480m där bergens mäktighet knappast kan bli mer påtaglig.

Klättring

Grundkurs klippklättring i Stockholm eller Göteborg, Bohuslän

Grundkurs klippklättring i Stockholm eller Göteborg, Bohuslän

Vi erbjuder kurser på alla nivåer från grundkurs med topprep till ledklättring på egna kilar och aidklättring och bigwall. Din instruktör är alltid certifierad bergsguide och/eller certifierad klippklätterinstruktör.

Vi har över 15 års erfarenhet av klätterkurser och för att du ska lära dig så mycket som möjligt har vi max fyra elever per instruktör. 


Fortsättningskurs klippklättring i Stockholm eller Göteborg, Bohuslän

Fortsättningskurs klippklättring i Stockholm eller Göteborg, Bohuslän

Detta är kursen för dig som kommit en bra bit på väg. Du har klättrat ett par säsonger utomhus, och inomhus, och vill utveckla dig ytterliggare. Denna kurs är den som i störst utsträckning anpassas efter just de behov som du har. Deltagarna på denna kurs kan redan alla grunder som standplats och replagsarbete, med mera.
Kamraträddningskurs steg 1 och/eller 2 – klippklättring

Kamraträddningskurs steg 1 och/eller 2 – klippklättring

Det här är en kurs i kamraträddning enligt Klätterförbundets normer. Vi går igenom och övar på de flesta av de tekniker som behövs för att kunna genomföra olika räddningsmanövrar utan annan utrustning än den man normalt har med sig under klättring.
Klätterkurs på Lofoten, Norge

Klätterkurs på Lofoten, Norge

Lofoten är ett paradis på många sätt. Hit reser många för fiske, djur och fågelliv, kajakpaddling eller klättring för att nämna några anledningar.
 Klättring här är i världsklass och vi vill gärna ta dig med till alla klippor på de magiska öarna.
Klätterkurs i Dolomiterna med Klätterförbundet

Klätterkurs i Dolomiterna med Klätterförbundet

Många i Hollywood påstår att filmen Cliffhanger utspelas i Klippiga bergen (det är säkert lika sant som resten av filmen...) faktum är dock att den är inspelad i norra Italien, Dolomiterna. Vi vet för vi har varit där! Dessutom förstår vi varför man valde att spela in filmen just här och därför tar vi gärna med dig dit.
Klättervecka i Chamonix, Frankrike

Klättervecka i Chamonix, Frankrike

Chamonix kallas ofta för världens huvudstad när det gäller klättring och alpinism. Det är inte överdrivet. Det finns massor av fin klättring på alla nivåer i bergen runt Chamonix.


Denna vecka har vi som mål att utforska detta klätterparadis. Vi utgår självklart från din nivå och din bergsguide är lika mycket personlig tränare och coach som instruktör och säkerhetsansvarig. Isklättring - Grundkurs

Isklättring - Grundkurs

Is är fantastisk, den är vacker, kall, hård, mjuk och ständigt föränderligt.
Att klättra is kan även innebära en viss risk, det kan därför vara bra att börja karriären som isklättrare med att gå en kurs.
  
© 2019 Mountain Guide Travel