IFMGA-logo

MGT-logo

Grundkurs klippklättring i Stockholm eller Göteborg/ Bohuslän

 

Grundkurs i klippklättring är en tvådagarskurs för dig som vill lära dig grunderna i klippklättring utomhus.  

Kursen följer Svenska Klätterförbundets normer för auktoriserad grundkurs. För att säkerställa en bra och säker inlärningssituation tar vi emot max 4 elever per instruktör.

Alla våra instruktörer är certifierade bergsguider (UIAGM/IFMGA) och/eller certifierade klippklätterinstruktörer (UIAA/ Svenska Klätterförbundet)
Samtliga våra instruktörer har över 15 års erfarenhet av klättring och utbildning i klättring. 

 

Studentrabatt!
För dig som är student ger vi nu en studentrabatt om du bokar dig på de kurser som går på vardagar (och kan uppvisa studentkort). 

Kursens längd
Två på varandra följande dagar, cirka 7-8 timmar per dag. (Oftast lördag-söndag men kan även vara måndag-tisdag eller onsdag-torsdag. Se startdatum.)

Kursinnehåll
Vi går igenom grundläggande klätterteknik, rephantering och säkring, standplats och säkringar, firningsteknik och mycket annat. Hela tiden med säkerheten i fokus.

Grönt kort
I kursen ingår utbildning och test i de moment som ingår i grönt kort. Klarar du provet får du med dig ett grönt kort hem efter kursen. Det gröna kortet fungerar som ett kunskapsbevis och krävs för att få topprepsklättra på inomhusväggar. 
Har du redan grönt kort från inomhusvägg (vilken många på denna kurs har) blir det en påbyggnad med de saker som du behöver för att klättra utomhus, tex att rigga egna topprepsankare mm.

Kursmål
Efter kursen ska du kunna ägna dig åt självständig klättring. Du ska kunna sätta upp ett topprep, ordna ankare med egna säkringar och kunna fira ner efter avslutad klättring. 

Vem bör delta?
Den här kursen passar alla som vill lära sig klättra och vill få en säker och bra grund att som klättrare utvecklas vidare ifrån. Den passar både dig som inte har några förkunskaper alls och dig som har provat klättring några gånger.

Förkunskaper
Det är inget krav på tidigare erfarenhet av klättring. Har du erfarenhet från klättring inomhus är det bra för då hinner vi mer, men det är inte ett krav för att delta.

Plats
Kursen ges på flera olika klippor runt om i Sverige. Se listan över kommande kursdatum för att hitta en klippa nära dig.

Samling innan kurs
Vi samlas på en plats som det går att ta sig till med kollektivtrafik. Din instruktör ger mer information om samlingsplats då du bokar dig.

Utrustning
Givetvis får du låna klätterutrustning av oss under kursen. 

 

Privat kurs
Om ni är två eller fler som vill ha en privat kurs hjälper vi er gärna. Då kan vi specialanpassa kursen för er och fokusera på just det ni vill lära er. Priset för en privat kurs med 2 elever är 4250 kr per person. Kontakta oss för mer information via info@mountainguide.se

 


Antal dagar:  2 dagar (vanligen direkt efter varandra)
Pris:  2 650 kr per person, vid minst 3 elever

Klättring i ett replag där instruktören ledklättrar och sätter säkring och eleverna följer och tar bort säkringarna. Foto: Andreas Bengtsson


Klicka för mer info om resan
Startsidan för denna resa
Försäkring för klippklättring och alpin klättring


Boka genom att klicka på önskat datum.
» 10-08-2020  Fullbokat datum (väntelista)
15-08-2020  Stockholm (lö-sö)
» 15-08-2020  Fullbokat datum (väntelista)
22-08-2020  Stockholm (lö-sö)
» 29-08-2020  Fullbokat datum (väntelista)
05-09-2020  Stockholm (lö-sö)
12-09-2020  Stockholm (lö-sö)
19-09-2020  Stockholm (lö-sö)
» 22-09-2020  Fullbokat datum (väntelista)
26-09-2020  Stockholm (lö-sö)
03-10-2020  Stockholm (lö-sö)
10-10-2020  Stockholm (lö-sö)

Välkommen att använda formuläret om du undrar något eller vill bli kontaktad för att få mer information.

Namn:

Telefon:

Epost:

Din fråga eller intresseanmälan


Klättring i ett replag där instruktören ledklättrar och sätter säkring och eleverna följer och tar bort säkringarna. Foto: Andreas Bengtsson

Dubbelt halvslag i en standplats. Foto: Andreas Bengtsson

Övning i att placera en

För att alla ska kunna öva samtidigt och få ut max av kursen har vi gott om utrustning till alla elever. Foto: Andreas Bengtsson