IFMGA-logo

MGT-logo

Grundkurs klippklättring i Stockholm


Boka Nu > >


 

Grundkurs i klippklättring är en tvådagarskurs för dig som vill lära dig grunderna i klippklättring utomhus.  

Kursen följer Svenska Klätterförbundets normer för auktoriserad grundkurs. För att säkerställa en bra och säker inlärningssituation tar vi emot max 4 elever per instruktör.

Alla våra instruktörer är certifierade bergsguider (UIAGM/IFMGA) och/ eller certifierade klippklätterinstruktörer (UIAA/ Svenska Klätterförbundet)
Samtliga våra instruktörer har över 15 års erfarenhet av klättring och utbildning i klättring. 

 

Kursens längd
Två på varandra följande dagar, cirka 7-8 timmar per dag. (Oftast lördag-söndag men kan även vara måndag-tisdag eller onsdag-torsdag. Se startdatum.)

Kursinnehåll
Vi går igenom grundläggande klätterteknik, rephantering och säkring, standplats och säkringar, firningsteknik och mycket annat. Hela tiden med säkerheten i fokus.

Grönt kort
I kursen ingår utbildning och test i de moment som ingår i grönt kort. Klarar du provet får du med dig ett grönt kort hem efter kursen. Det gröna kortet fungerar som ett kunskapsbevis och krävs för att få topprepsklättra på inomhusväggar. 
Har du redan grönt kort från inomhusvägg (vilken många på denna kurs har) blir det en påbyggnad med de saker som du behöver för att klättra utomhus, tex att rigga egna topprepsankare mm.

Kursmål
Efter kursen ska du kunna ägna dig åt självständig klättring. Du ska kunna sätta upp ett topprep, ordna ankare med egna säkringar och kunna fira ner efter avslutad klättring. 

Vem bör delta?
Den här kursen passar alla som vill lära sig klättra och vill få en säker och bra grund att som klättrare utvecklas vidare ifrån. Den passar både dig som inte har några förkunskaper alls och dig som har provat klättring några gånger.

Förkunskaper
Det är inget krav på tidigare erfarenhet av klättring. Har du erfarenhet från klättring inomhus är det bra för då hinner vi mer, men det är inte ett krav för att delta.

Plats
Kursen ges på flera olika klippor runt om i Sverige. Se listan över kommande kursdatum för att hitta en klippa nära dig.

Normalt är vi i Stockholm. Men för grupper kan vi även boka kurs i Göteborg, Bohuslän 

Samling innan kurs
Vi samlas på en plats som det går att ta sig till med kollektivtrafik. Din instruktör ger mer information om samlingsplats då du bokar dig.

Utrustning
Givetvis får du låna klätterutrustning av oss under kursen. 

Utrustning och förberedelse
All klätterutrustning finns givetvis att låna på plats.

Tänk på att vädret kan skifta. Ta med oömma kläder anpassa efter årstiden och gärna något regntåligt. Vi har hittills inte behövt ställa in någon kurs pga. av regn och skulle det vara något moment som inte går att genomföras så bokar vi in ett nytt tillfälle för att komplettera det vi missat.

 

Studentrabatt och lägre pris på vardagar!
Oftast ges kurserna 2 dagar efter varandra tex Lördag-Söndag. Men för dig som kan gå kurs på vardagar ger vi rabatt och kurserna på vardagar kostar 2690kr per person. 

Privat kurs
Om ni är två eller fler som vill ha en privat kurs hjälper vi er gärna. Då kan vi specialanpassa kursen för er och fokusera på just det ni vill lära er. Priset för en privat kurs med 2 elever är 4950 kr per person.
Är ni en större grupp som vill gå kurs kan ni kontakta oss för mer information via info@mountainguide.se

 


Antal dagar:  2 dagar (direkt efter varandra)
Pris:  3190 kr per person, vid minst 3 elever (på vardagar 2690kr per person)Boka Nu > >     


Lär dig hur du riggar för nedfirning och firar dig ner. Foto: Andreas Bengtsson


Klicka för mer info om resan
Startsidan för denna resa
Försäkring för klippklättring och alpin klättring


Boka genom att klicka på önskat datum.
23-04-2022  Stockholm (Lö-Sö)
30-04-2022  Stockholm (Lö-Sö)
07-05-2022  Stockholm (Lö-Sö)
14-05-2022  Stockholm (Lö-Sö)
21-05-2022  Stockholm (lö-sö)
28-05-2022  Stockholm (Lö-Sö)Välkommen att använda formuläret om du undrar något eller vill bli kontaktad för att få mer information.

Namn:

Telefon:

Epost:

Din fråga eller intresseanmälan


Topprepsklättring är den typen av klättring som de flesta börjar med. Foto: Andreas Bengtsson

Klättring i ett replag där instruktören ledklättrar och sätter säkring och eleverna följer och tar bort säkringarna. Foto: Andreas Bengtsson

Klättring i ett replag där instruktören ledklättrar och sätter säkring och eleverna följer och tar bort säkringarna. Foto: Andreas Bengtsson

Dubbelt halvslag i en standplats. Foto: Andreas Bengtsson