IFMGA-logo

MGT-logo

Lite fakta om Indien

 

Indien är med sina cirka 1,2 miljarder invånare världens största demokrati. Landet är en federation av 28 delstater, alla med egna regeringar, Jammu och Kashmir – dit vi reser, är en av dem. 

Indien skiljer sig en hel del från västerländska normer och värderingar. Det som vi i Sverige inte reflekterar över kan uppfattas som gravt kränkande och stötande för invånarna i Indien.

Indier är mycket gästfria och tolererar oftast inte att någon annan betalar för dem i deras eget land där de är värdar. Acceptera dock inte att bli bjuden på mat eller dryck direkt på gatan eller tåget av någon du inte litar på om du inte är med och köper den.

Att ta seden dit man kommer. I bergen är vi klädda som skidåkare är mest, vilket är helt okej. I New Delhi kan vi ha de kläder västerlänningar brukar ha, men åker du till andra delar av landet är det respektfullt att anpassa sin klädsel något efter hur befolkningen där är klädd.

Hela Indien har samma tidszon och ligger 4,5 timmar plus gentemot den svenska tiden. Utöver Urdu är det officiella språket engelska och de flesta indier kan bli hjälpligt förstådda.

I tempel tar man av sig skorna, täcker benen och lämnar allt av läder, skinn och mobiler utanför innan man kliver in. Kameror kan i vissa fall medföras in i templet.

Man äter med höger hand och man bryter brödet med densamma. Vänster hand använder man vid toalettbesök i Indien. Höger hand används även när man hälsar i hand samt överlämnar pengar eller gåvor/varor.

Lägg aldrig upp ena benet över knäet och visa fotsulan mot en indier och absolut inte mot ett tempel eller religiös bild. Det kan anses vara grovt kränkande.

Källa: www.indien.nu

En lokal bärare levererar hyrskidor med klassisk Kashmir service.   Foto: Ptor Spricenieks, skiherenow@yahoo.com


Klicka för mer info om resan
Startsidan för denna resa
Försäkring för offpistskidåkning
Visum till Indien
Lite fakta om Indien
Resa till Gulmarg


Välkommen att använda formuläret om du undrar något eller vill bli kontaktad för att få mer information.

Namn:

Telefon:

Epost:

Din fråga eller intresseanmälan


Från Sunshine Peak som ligger nära Gulmar kan man blicka söderut över Pir Panjal Range.      Foto: Ptor Spricenieks, skiherenow@yahoo.com

Lokala skidåkare på tävlingsdag i Gulmarg.   Foto: Ptor Spricenieks, skiherenow@yahoo.com

Den lokale skidguiden ''Willy'' tar det lungt utanför hjärtat i Gulmarg, Kashmir Alpine Ski Shop.    Foto: Ptor Spricenieks, skiherenow@yahoo.com

Soluppgång över Gulmargs mest charmiga och autentiska hotel, Hotel Highlands Park. I bakgrunden skymtar Apharwat Ridge där huvuddelen av skidåkningen i Gulmarg finns.     Foto: Ptor Spricenieks, skiherenow@yahoo.com