IFMGA-logo

MGT-logo

Visum till Indien

 

Ett sätt är att besöka den indiska ambassadens partner, Indian Visa Application Centere i Stockholm. http://www.ttservices.se/ApplicationForm.aspx?Cul=ko-KR Enligt hemsidan tar det fem dagar att behandla ett turistvisum om du kan gå dit och lämna alla uppgifter på plats.
För resenärer från övriga landet, som inte har möjlighet att åka till Stockholm, återstår ansökan via post. Kostnaden för visat varierar beroende på din nationalitet samt ditt ärende i landet, men för svenska medborgare som ansöker om turistvisa, giltigt max sex månader, är avgiften 440 SEK i dagsläget (Utöver denna avgift tillkommer även en serviceavgift på ca 220 SEK)

För att kunna ansöka om ett visa behöver du ett pass som måste vara giltigt i minst sex månader efter din hemkomst från Indien samt att det måste ha minst två lediga sidor för visat samt stämplar. Du behöver ett passfotografi att skicka in tillsammans med din ansökan (som du  skriver ut från TT Services hemsida) och ett frankerat svarskuvert som måste vara rekommenderat. Vid postansökan måste du betala in avgiften för visat samt visa-avgiften via TT Services bankgiro i förskott och bifoga kvitto eller utskrift.

Det kan ta upp till 25 arbetsdagar att behandla din ansökan men under högsäsong (oktober till mars) bör du vara ute i ännu bättre  tid. Det är dock viktigt att tänka på att ditt visum är giltigt från den dagen det är utfärdat i Sverige.

Ta en kopia på pass & visum innan du åker hemifrån, utifall att din packning blir stulen. Har du möjlighet att skanna dessa så skicka kopiorna till en webbaserad e-postadress eller liknande, på så sätt är du närmare en kopia än vad du kanske annars är. 

Ett turistvisum har sedan 2009 en begränsning som gör att den resande måste avsätta 60 dagar mellan inresorna i Indien. Vid frågor angående detta maila TT Service på info@ttservices.se och specificera ditt skäl för att söka undantag.

En lokal bärare levererar hyrskidor med klassisk Kashmir service.   Foto: Ptor Spricenieks, skiherenow@yahoo.com


Klicka för mer info om resan
Startsidan för denna resa
Försäkring för offpistskidåkning
Visum till Indien
Lite fakta om Indien
Resa till Gulmarg


Välkommen att använda formuläret om du undrar något eller vill bli kontaktad för att få mer information.

Namn:

Telefon:

Epost:

Din fråga eller intresseanmälan


Från Sunshine Peak som ligger nära Gulmar kan man blicka söderut över Pir Panjal Range.      Foto: Ptor Spricenieks, skiherenow@yahoo.com

Lokala skidåkare på tävlingsdag i Gulmarg.   Foto: Ptor Spricenieks, skiherenow@yahoo.com

Den lokale skidguiden ''Willy'' tar det lungt utanför hjärtat i Gulmarg, Kashmir Alpine Ski Shop.    Foto: Ptor Spricenieks, skiherenow@yahoo.com

Soluppgång över Gulmargs mest charmiga och autentiska hotel, Hotel Highlands Park. I bakgrunden skymtar Apharwat Ridge där huvuddelen av skidåkningen i Gulmarg finns.     Foto: Ptor Spricenieks, skiherenow@yahoo.com