Heliski kortvecka, Riksgränsen

Våra helikoptrar och piloter

För att kunna ge bästa möjliga service och upplevelse använder vi oss av moderna helikoptrar från Storm heliworks. Vi har en helikopter på plats hela säsongen.


Vår Helikopter för HeliskiVåra helikoptrar för heliski
Vi använder två helikoptrar av typen AS 350 B3 från Eurocopter. Den ena har dubbelsäte fram och kan ta 5 gäster plus guide och pilot. Den andra har enkelsäte fram och kan ta 4 gäster plus guide och pilot, den fungerar bra till mindre grupper.
"B3:an" är onekligen en av de bästa helikoptrarna i världen för flygning bland berg. Den 14 maj 2005 landade den franska piloten Didier Delsalle en Eurocopter AS 350 B3 på Mount Everests topp och lyfte igen efter ungefär fyra minuter. Han satte därmed höjdrekord för rotordrivna farkoster att landa och lyfta.

 

Pilot Ole Elvemo

Piloterna
Alla våra piloter har lång erfarenhet från flygning i berg men även från andra kvalificerade flyguppdrag. Förutom att de uppfyller Luftfartsverkets regler har de också lång erfarenhet av att jobba med heliski. Alla piloter får utbildning i lavinkunskap av våra bergsguider för att ytterligare förbättra vår säkerhet.