Arctic kombo – heliski, offpist, toppturer och fjordar

Video
Bilder

Heliskiing, liftburen offpiståkning i Narvik, skitouring i orörd fjällterräng och vid de norska fjordarna. Bekvämt boende med utsikt över fjordar och fjäll.

Sex dagars åkning med en bergsguide som delar med sig av sitt kunnande om laviner, säkerhetsutrusning, snö och navigering. Under veckan bor vi på Gratangen hotell med utsikt över fjorden. Där bor vi bra och har nära till hundratals fina toppturer. Vi når lätt Riksgränsen för en heliskidag när vädret är som lämpligast.

Under veckan har vi en dag heliskiing. Den planerar vi in så att vi får mest möjliga ut av helikoptertiden. I priset ingår en timmes effektiv flygtid, med våra erfarna guider blir det en fin dag. Vi kommer också att använda Narvikfjellets liftar. Narvikfjellet bjuder på underbara fallhöjder och mycket fin offpist tillgänglig från liftarna. Utsikten över de vackra fjordarna och Atlanten gör upplevelsen komplett.

I veckan ingår även två till tre dagars skitouring. Beroende på väder och förhållanden väljer vi den bästa turen för gruppen. Vi räknar med turer på några av de fina topparna runt fjordarna i Narviksområdet. Om förhållandena är fina kan vi också åka lite längre ut på Lofoten en dag.

Magnus Strand äger och driver Gratangen Hotell. Det är ett anrikt Fjällhotel sedan 1928 med utsikt över havet. Magnus har bosatt sig här just för att det finns otroligt många fina toppturer i närområdet, många med fin havskänning. Läget är mycket strategiskt. Man når lätt Riksgränsen för heliskiing, Narkvikfjellet för liftburen offpist och om det är bra förhållanden ute på Lofoten kan man köra ut dit för en dagstur också. Vi är stolta över att kunna erbjuda detta som bas för vår kombovecka. Att det dessutom ligger endast 45 minuter från Evenes/Harstad flygplats gör inte saken sämre!   

 

Preliminärt veckoprogram

 

Söndag – ankomstdag
På söndag kväll samlas vi och bergsguiden går igenom veckans program och utrustning.

 

Måndag – skitouring
Väder och vind styr som alltid vårt val men målet idag är en topptur som ger 700-800 fallhöjdsmeter. Blir det Melkefjell, Spanstind eller Rivtind blir utsikten över havet en bonus.  

 

Tisdag – offpistskidåkning i Narvik
Vi tar hjälp av Narvikfjellets liftar, här finns mycket fin lättillgänglig offpistskidåkning. Om vi behöver komma bort lite så hajkar vi en bit eller sätter på stighudarna. Bergsguiden kommer att visa dig fina lokaltips med underbar åkning. Allt med den storslagna utsikten över fjordarna och Atlanten. 

 

Onsdag – heliskiing
En fin heldag med heliskiing där vi har en timmes helikoptertid för oss själva. Det kanske inte låter mycket men med våra erfarna bergsguider och piloter betyder det en dag med minst 5000 fallhöjdsmeter skidåkning. Med en egen helikopter blir puderjakten mycket lättare för guiden. Vi har många gäster som vittnar om att detta är den bästa heliski-åkningen i Europa och vi är säkra på att denna dag blir ett minne för livet. Vi kanske avslutar med en sista topptur för att använda helikoptertiden maximalt.

 

Torsdag – skitouring
Sovande drottningen har fått sitt namn av profilen på berget – en vacker siluett av en kvinna som ligger ner där och det går att se pannan, näsan och hakan. Utsikten från toppen är lika hänförande och det är ett fint berg för toppturer.

 

Fredag – skitouring eller offpistskidåkning
Turdag av det längre slaget och vi går på Rombakstøtta. Detta imponerande fjäll ovanför fjorden Rombak har en av de mest storslagna vyer man kan tänka sig. Här kommer vi förmodligen att behöva nyttja stegjärn och isyxa dens sista biten mot toppen.

 

Lördag – offpistskidåkning i Narvik  
Narvik är klassisk skidmark med många fina offpistmöjligheter. 

 

Söndag – hemresedag

 

Följande ingår i paketet
• Guidning av internationellt auktoriserade bergsguider (UIAGM/IFMGA) i 6 dagar
• En dags heliski med guide. Effektiv flygtid som ingår är 1 timme (ej under helgen)
• Lån av lavinsäkerhetsutrustning (spade, sond och transceiver)
• Lån av isyxa, sele och stegjärn
• Transporter med minibuss under hela veckan
• Boende 7 nätter på Gratangen Fjällhotell i dubbelrum. Enkelrum kan bokas mot kostnadstillägg, i mån av plats.
• Frukost, lunch(matsäck som fixas vid frukost) och middag (enkel hemlagad 2 rätters) ingår.

 

Ej inkluderat
• Personlig utrustning
• Liftkort
 

Ytterligare information
Vänligen observera att det krävs minst 5 deltagare/resa för att vi ska genomföra veckan till priset som anges här. (5 pers plus guide är max i en helikopter)

 

Antal dagar: 6 dagars skidåkning med bergsguide, 7 nätter boende

Pris: från 28 800 sek per person (på förfrågan av en grupp med minst 5 deltagare)

Välkommen att använda formuläret om du undrar något eller vill bli kontaktad för att få mer information.