IFMGA-logo

MGT-logo

Best Skiing week


Boka Nu > >


 

Best Skiing at the Moment är vårt sätt att utforska alpern och uppleva bästa möjliga åkningen. I över 20 år har vi haft förmånen att resa tillsammans med våra gäster och på jakt efter finapuderåk och härliga upplevelser. Med tiden blev Best skiing at the moment förkortat till bara "Best skiing" men konceptet är det samma.  

Vi får ofta frågan om var i Alperna det är bäst – vilken ort får mest snö, var finns bästa åkningen, vilken är din favoritort och så vidare. Som vi ser det handlar den bästa offpistskidåkningen sällan om en viss ort utan om var det har snöat mest den senaste tiden. Det här är resan som tar dig till berget där snön ligger som djupast just för tillfället! 

Upplägget är enkelt, en liten grupp skidåkare och en bergsguide med minibuss sammanstrålar på flygplatsen och rullar till det berg där åkningen är som bäst. Boende, lavinräddningsutrustning och ABS-ryggsäck ingår! Allt du behöver göra är att välja en av våra avgångar och boka en flygbiljett till Alperna.

Fungerar det verkligen?
Ja, det gör det – det är så här vi själva åker skidor. Via prognoser, satellitbilder och ett stort kontaktnät följer vi utvecklingen och väljer i sista stund vart det bär av.

Inte någon roadtrip
Det här är en skidresa, inte en bilresa. Beroende på snöläge och önskemål i gruppen kan vi stanna på ett ställe eller byta boende under resan. Avstånden i Alperna är korta och det går snabbt att flytta sig mellan orterna. Ofta är det därför bra att bo på ett ställe och utforska nya orter varje dag. Vår minibuss tar oss dit vi vill och alla transporter ingår, vi avser dock att åka så lite bil som möjligt. 

Åkningen
Under en Best Skiing-resa drar vi nytta av att Alperna är den lifttätaste bergskedjan på jorden. Vanligtvis löser vi dagkort för att ha maximal flexibilitet och majoriteten av åkningen gör vi med liften som utgångspunkt. Ibland kan det dock vara värt att gå en liten bit med skidorna på axeln eller fastspända på ryggsäcken. Allt som oftast händer det också att alla i gruppen vill gå på stighudar och då kan vi naturligtvis göra det. Skidor med turbindning och stighudar är alltså bra att ha, det är dock inte krav på topptursutrustning för denna resa.

Utrustning och utbildning
Lavinsäkerhetsrutiner, kamraträddning och hur man hanterar ABS-ryggsäcken går vi alltid igenom på plats på våra resor. Man kan säga att Best Skiing är en offpist-kurs i sig, där bergsguiden hela tiden delar med sig av sina kunskaper, observationer och motiverar sina val. Spade, sond, transceiver och ABS-ryggsäck ingår i resan. Även sele, rep och annan eventuell specialutrustning tillhandahålls om gruppen väljer att åka där sådan utrustning behövs, till exempel på något av Alpernas underbara glaciäråk. 

Små grupper ger bättre skidåkning
Vi är max sex skidåkare per bergsguide. Av erfarenhet vet vi att större grupper inte ger lika bra åkning och vår flexibilitet minskar avsevärt.

Nivå – snowboard respektive skidor
Den här är en renodlad offpistresa för dig som har tidigare erfarenhet av offpist och har nått medel till avancerad nivå. För dig som är i början av offpistkarriären arrangerar vi offpist-introresor där vi går igenom allt från grunden. Av åktekniska skäl väljer vi att ha separata grupper för snowboardåkare och skidåkare. Kontakta oss om du inte hittar det du söker i programmet eller om du är osäker på din nivå.

Hyra av utrustning
Eftersom det kan bli så att vi bor på mer än en ort råder vi alla gäster som behöver hyra skidor respektive snowboard att göra det hemma i förväg.

Mat och boende
Vi bor på enkla men rena, fräscha och trivsamma hotell. Vilket det i slutändan blir beror på var vi hamnar. När det gäller maten så kan man säga att det har blivit lite av en sport bland guider och gäster att tillsammans hitta smultronställena bland både restauranger och annat som finns att uppleva när skidåkningen är över för dagen.

Transfer, tider och flyg
• Vi möts på Genèves flygplats på söndag kl 16:00
• Söndagen därpå kl 12:00 är vi åter på flygplatsen för incheckning och hemresa

Ingår
• Internationellt certifierad bergsguide (UIAGM/IFMGA) 
• Sex dagars skidåkning
• Hotellboende i dubbelrum, enkelrum kan om möjligt ordnas mot tillägg 
• Frukost
• ABS-ryggsäck
• Transceiver, spade, sond, rep och sele (vid behov glaciärutrustning)
• Transfer till och från flygplatsen
• Alla transporter på plats under resan
• Den bästa offpiståkningen i Alperna just nu

Ingår inte
• Flygresa
• Lunch och middag
• Liftkort
• Försäkring för offpistskidåkning

 


Antal dagar:  Söndag till söndag, 6 dagars skidåkning, 7 nätters boende
Pris:  21 500 SEK per person i öppen grupp om minst 5 deltagare. Pris privat grupp vänligen maila info@mountainguide.seBoka Nu > >     


Andreas Lövgren sätter punkt för en fin vecka Best skiing. 11e Februari 2012 Foto: Andreas Bengtsson


Klicka för mer info om resan
Startsidan för denna resa
Försäkring för offpistskidåkning
Gästernas kommentarer
Outside Travel Award 2012


Boka genom att klicka på önskat datum.
09-01-2022  
16-01-2022  
23-01-2022  
23-01-2022  Med Alpint
» 30-01-2022  Fullbokat datum (väntelista)
» 01-02-2022  Fullbokat datum (väntelista)
» 06-02-2022  Fullbokat datum (väntelista)
» 06-02-2022  Fullbokat datum (väntelista)
13-02-2022  Välkommen att använda formuläret om du undrar något eller vill bli kontaktad för att få mer information.

Namn:

Telefon:

Epost:

Din fråga eller intresseanmälan


Stora och små svängar. Fredrik Jansson. 1 mars 2010.  Foto: Andreas Bengtsson

Uppvärmningsåk. Carl-Fredrik Runstrand. 1 mars 2010.  Foto: Andreas Bengtsson

Peter Ramani. 8e Feb 2010.  Foto: Andreas Bengtsson

Roger Jällgård njuter av säsongens bästa dag i Alp dHuez, Frankrike.       Foto: Andreas Bengtsson