IFMGA-logo

MGT-logo

Toppturs weekend med Alpint och Alpingaraget

 


Välkommen på Ski Touring weekend, ett samarbete mellan MGT och Alpint / Alpingaraget!

Från mitten av februari till slutet av maj är Narvik och Riksgränsen ett paradis för toppturer på skidor. Vi finns på plats med Bergsguider med lokalkännedom. Minibussen står utanför och vi kan åka till nya äventyr varje dag
 
Norrsken
Nordlys, Norrsken eller Aurora Borealis. Detta magiska skådespel går att avnjuta många kvällar i veckan och är en stark anledning till att komma tidigt på säsongen. Norrsken syns bäst fram till slutet av Mars. 

Midnattssol, vi befinner oss norr om polcirkeln och i Maj går solen aldrig ner. Hela kvällarna och nätterna färgar den fjällen röda, rosa och lila, samt tusen olika nyanser däremellan.
Snön på topparna i detta område ligger kvar länge och det är inga problem att gå på skidturer fram till juni.

Det härliga med toppturer i detta område är att man kan röra sig med vädret och snön. Ofta är det klart och uppehåll på ena sidan och snöar på den andra. Därför är vi flexibla och kan välja tur efter väder.

Toppturer som aktivitet är den underbara kombinationen av vyerna och stillheten i fjällvandring och action i utförsåkning. Allt detta kan anpassas och vi kan gå brant långt och länge och åka snälla böljande åk eller tvärt om. Som bergsguider är det vår uppgift att alltid välja turer som passar dig

Att kunna röra sig med väder och snö är en styrka i detta område och vi inkluderar alltid biltransporter i våra turer. På så sätt kan vi med frihet röra oss och alternera turerna.

Säsong 
Säsongen för toppturer varar från Februari till Maj. Vill man att solen ska vara helt över horisonten vid midnatt måste man vänta till 13 maj. Men det är lika vackert månaden innan då solen bara smeker underkanten av horisonten.

Program
Med bas i Riksgränsen når vi ski touring i både Narvik på Norska sidan och på Svenska sida.  

Gruppen möter upp sin bergsguide för planering av turen och ger sig iväg på morgonen med minibuss mot den topp som erbjuder bäst förutsättningar för en fin tur just den dagen. 

Uppför berget tar man sig för egen maskin på alpina turskidor, telemarksskidor eller splitboard med stighudar.

Efter ett antal fikapauser med medhavd matsäck är ni uppe och redo för belöningen, åket utför berget. Svårighetsgrad och tidsåtgång beror på vilken topp man väljer och det anpassas efter gruppens förutsättningar och önskemål.

Boende  
Vi bor på klassiska Hotel Riksgränsen. Sveriges vagga för skidsport med skidkultur på riktigt. Här blandas nya och gamla skitouring entusiaster med världstjärnor från FWT. Lokala skibums som jobbar natt i repan går toppturer på dagarna och har inget liftkort.
Det finns boende i dubbelrum eller enkelrum. Alla rum har dusch och toelett på rummet. På hotellet finns även Bastu samt träningssal för tex yoga eller stretching efter en dag ute. 
Det finns även SPA med pool och bubbelpool.


Utrustning
Tanken är att utforska och uppleva vinterfjällen i detta fantastiska område med stighudar under skidorna. Säkerhetsutrustning för laviner mm behöver du inte fundera över. Det får ni låna av oss. Även isyxor, stegjärn samt selar och rep för mer avancerade turer. 

Guiderna på dessa turer är utbildade IFMGA/ UIAGM guider. Har ni frågor får ni gärna maila oss på info@mountainguide.se så hjälper vi er självklart. 

Med på resan är en av våra vänner från personalen på Alpint / Alpingaraget. Dom är fullblodsproffs på utrustning och kan allt om skidor och bindningar. 

Missa inte Förfesten
En kväll innan resan kommer vi att samlas på Alpingaraget och gå igenom utrustning och ladda upp inför resan. Datum meddelas senare. 


 
 
Priset gäller per person i grupp om 4-6 personer. Vi reserverar oss för ett minimum av 4 deltagare för att genomföra turen alternativt kommer turen att avgå till ett högre pris. 
 
 
 

Antal dagar:  4 dagar skidåkning med bergsguide, 4 nätter boende, resa onsdag till söndag.
Pris:  10900kr

Ski touring med utsikt över fjordar kring Narvik
Välkommen att använda formuläret om du undrar något eller vill bli kontaktad för att få mer information.

Namn:

Telefon:

Epost:

Din fråga eller intresseanmälan


Vackra fjäll att tura på nära Riksgränsen

Vackra fjäll att tura på nära Riksgränsen

Vackra fjäll att tura på.