Helikopterskidåkning Alpinism & Klättring Karta
Offpist skidåkning Grupp & Konferens Om oss
Toppturer & Ski touring Bildgalleri Kontakt

Best Skiing at the Moment får Outside Travel Award för bästa skidresan!

Vårt unika koncept rullar nu ut på sin 8e säsong. Tanken är enkel, en bergsguide möter er på flygplatsen och tar er dit skidåkningen är som bäst just nu.

Haute Route är den höga vägen mellan Chamonix och Zermatt

Vägen går över storslagna pass och glaciärer de närmare 140 km mellan alpernas två ”huvudorter". Vi startar i Chamonix och tar oss via Verbier hela vägen bort till Zermatt där vi avslutar i skuggan av ett av alpernas mest berömda berg - Matterhorn.

Välkommen till den optimala skidupplevelsen!

Vi erbjuder orörd skidåkning från Riksgränsen och Abisko i norr ner till Kebnekaise i söder. Ni kan i lugn och ro njuta av åkningen, just så långsamt eller fort ni vill. När ni kommer ner från berget står helikoptern redo för ett nytt lyft.

Toppturskurs

Toppturer är en underbar kombination av vyerna och stillheten i fjällvandring och action och adrenalin i utförsåkning. De kunskaper som krävs för att gå på toppturer på ett smidigt och säker sätt är i sig mycket omfattande och vi behöver både personliga färdigheter i skidåkning, generella kunskaper i navigation och vägval samt specifika kunskaper i till exempel lavinkunskap. Kort sagt det finns mycket kul att lära på denna kurs. Vi lägger en vecka på att fördjupa våra kunskaper.

Nyhetsbrev

Om du vill ha vårt nyhetsbrev, skriv in din e-postadress nedan.

Lyngen - topptursmekka i Norge

Långt upp i Nordnorge ligger en halvö som heter Lyngen. På denna halvö samt öarna omkring, reser sig en rad vackra fjäll ur havet och bildar underbara förutsättningar för toppturer. Utsikten över fjordarna är obeskrivlig och fjällens form bjuder på underbar offpist skidåkning.

© 2019 Mountain Guide Travel