Helikopterskidåkning Alpinism & Klättring
Offpist skidåkning Grupp & Konferens Om oss
Toppturer & Ski touring Bildgalleri Kontakt

Andreas  Bengtsson

Andreas är entusiastisk skidåkare och klättrare och något av en databas över skidorter och skidåkning. Han har guidat gäster på över 300 skidorter och många olika Haute Route turer över hela världen, däribland 30 skidorter i Japan. Som hängiven klättrare sedan slutet av 80-talet har han gjort ett flertal "Big Walls" bl a de över 1000 meter höga och vertikala Kjerag och Trollväggen i Norge samt El Capitan (USA). Andreas har grundat och driver Mountain Guide Travel men är även Auktoriserad Bergsguide genom UIAGM/IFMGA.
Med sitt starka intresse för berg och att utbilda andra blev Andreas auktoriserad Klätterinstruktör redan 1994 och har även arbetet med utbildning och examination av instruktörer. Sammanlagt har Andreas klättrat över 200 alpina klätterturer, flertalet av dessa som bergsguide och har väglett gäster upp på mer än hälften av de totalt 60 topparna över 4000m i alperna.

Vintrarna spenderar han med att jobba som guide till off-pist skidåkning och har varit en av guiderna på Skiers Lodge i La Grave sedan 2002.
Genom åren har han besökt över 300 skidorter i 11 olika länder som Iran, Japan, Chile, Kanada och hela Europa. Genom detta byggt upp en stor kunskap om bergen och hur man ska gå tillväga för att hitta den bästa lössnön. De senaste vintrarna har han jobbat mycket med "Best skiing at the moment" där han möter gästerna på flygplatsen i tex Genève och tar med dom till den skidort där det är bäst snö just den aktuella veckan.

Andreas är även passionerad fotograf och tycker sällan att en systemkamera är för tung att bära på. Se tex några av bilderna i bildgalleriet eller på vår Facebook page. Hans bilder har även publicerats i flera tidningar (bla Conde Nast Traveler och GQ) samt i reklam för bla Houdini och Isbjörn.

Kommentarer från gäster som rest med Andreas:

Vi (undertecknad och 5-8 polare) har nu åkt med Andreas vid 7-8ggr och varit lika nöjda varje gång. Har inga planer på att sluta med den/de årliga resorna till Alperna/Japan/Gränsen!
Nisse Nielsen

Det är helt uppenbart att ni lever upp till "Best skiing at the moment". En magisk vecka med en nyfiken, sympatisk och kunnig bergsguide. Andreas utstrålar kompetens och lekfullhet som smittar av sig.
Daniel Ståhlberg

Klättringen och guidernas kunskaper i ämnet var suvären. Andreas och Christian var creme de la creme, hur det nu låter :)
Väldigt bra att man fick feedback replängd för replängd på den man gjorde rätt/fel. Fick mycket kunskaper som jag har haft väldigt stor nytta av sen dess i olika klättersituationer.
Ivar van der Stijl
 

AndreasBengtsson


Välkommen att använda formuläret om du undrar något eller vill bli kontaktad för att få mer information.

Namn:

Telefon:

Epost:

Din fråga eller intresseanmälan
© 2021 Mountain Guide Travel