Avancerad grundkurs klippklättring i Stockholm eller Göteborg

 
 
 
Vi har flytta denna info till vår vanliga grundkurs då majoriteten av våra deltagare har erfarenhet från inomhusklättring och den "vanliga" grundkursen numera fungerar som en avancerad kurs.
 
Se https://www.mountainguide.se/default2.asp?Id=61&languageId=46
 
 
Är ni en grupp som vill gå en anpassad kurs med högre tempo kan vi hjälpa er med det. 
 
mvh Andreas 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Den här kursens syfte är att du som redan kan en del om klättring ska få lära dig det du behöver för att på ett säkert sätt kunna klättra kilsäkrade turer utomhus på klippa. Att leda med kilsäkring är något ni kommer att göra en hel del under kursen, framför allt under den andra dagen, och då kommer ni att ha tryggheten av att ha en instruktör till hands.

Studentrabatt!
För dig som är student ger vi nu en studentrabatt om du bokar dig på kurs på en vardag (och kan uppvisa studentkort). 


Kursens längd
Två på varandra följande dagar, cirka 7-8 timmar per dag. (Oftast lördag-söndag men kan även vara måndag-tisdag eller onsdag-torsdag. Se startdatum.)

Kursinnehåll
Innehållet i den här kursen är i stort sett detsamma som för grundkurs, men med den skillnaden att vi med deltagare som har vissa förkunskaper kan gå fortare fram och därför hinner med mer. Vi går tämligen detaljerat igenom olika typer av kilar och deras användning. Vi går också igenom några olika sätt att bygga standplatser på, och övar en hel del på detta. Firningstekniker, firningsankare, förstemansarbete, med mera ingår också, både som teori och praktik.

Kursmål
Du ska efter kursen kunna klättra med topprep självständigt på svenska klätterklippor. 

Vem bör delta?
Avancerad grundkurs i klippklättring är en tvådagars kurs för dig som klättrat en del, kanske inomhus eller med topprep utomhus, men inte behärskar allt som lärs ut på en grundkurs.

Förkunskaper
Du bör ha klättrat en del och ha tillägnat dig en grundläggande klätterteknik. Du ska också kunna ta på dig selen, knyta in dig i repet och kunna hantera en säkringsbroms.

Plats
Kursen ges på flera olika klippor runt om i Sverige. Se listan över kommande kursdatum för att hitta en klippa nära dig.

Samling innan kurs
Vi samlas på en plats dit man kan ta sig med kollektivtrafik. Din instruktör ger mer information om samlingsplats då du bokar dig.

Utrustning
Du förutsätts ha personlig klätterutrustning, det vill säga sele, repbroms, skruvkarbiner, etc. Saknar du detta kan du hyra detta av instruktören. All övrig klätterutrustning som behövs får du låna under kursen.

Antal dagar: 2 dagar

Pris: Se https://www.mountainguide.se/default2.asp?Id=61&languageId=46

Välkommen att använda formuläret om du undrar något eller vill bli kontaktad för att få mer information.